The Town is een nieuwe functie van Hay Day die beschikbaar is sinds de grote update in Mei 2014. Je stad komt beschikbaar als je op level 34 bent. Je tikt dan op het platform naast je buurthuis en de reparatie van het treinstation gaat van start. Door het perron aan te tikken, ga je naar the Town, het werkt dus net als het tikken op de boot om naar je visplek te gaan.

De stad bevindt zich op een berg en je kunt de town verfraaien met de decoratie die je ook op je boerderij gebruikt. Ook kun je bomen omzagen, stenen opblazen en een vijvertje dichtgooien. Een voorraadje zagen, scheppen en TNT is dus bijzonder handig.

Treinstation

Het treinstation is vanaf level 1 beschikbaar. Je eerste activiteit als je in je stad komt is het treinstation opknappen. Elke 6 uur arriveert de exprestrein in The Town en deze brengt in principe 3 bezoekers naar je stad. Ook dit aantal kun je weer upgraden naar 4 bezoekers. Je hebt dan een emmer verf, een baksteen en een handboor nodig.

Stadhuis

Een belangrijk gebouw in the Town is het stadhuis. Het stadhuis houdt bij hoeveel bezoekers er in je stad zijn en waar elke bezoeker zich bevindt. Ook kun je bezoekers van uit het stadhuis naar een gebouw sturen. Het stadhuis begint met een bezoekerscapaciteit van 9 bezoekers. Dit kun je vergroten door het stadhuis te upgraden. Voor de eerste upgrade naar 12 bezoekers heb je nodig: 1 stenen blok, 1 hamer en 1 emmer verf.

Servicegebouwen

De servicegebouwen in je stad produceren niet zelf, maar bezoekers komen naar deze gebouwen om dingen te kopen. Door bestellingen aan bezoekers te verkopen verdien je reputatiepunten, munten en ervaringspunten. Ook krijg je door bestellingen te verkopen nieuwe bouwmaterialen om je stad te upgraden en uit te bouwen.

Door op een bezoeker in een servicegebouw te klikken, zie je welke producten deze bezoeker graag wil kopen. Het kunnen alle producten zijn die worden geproduceerd op je boerderij. Je moet een bestelling in 1x kunnen uitvoeren en je kunt dus niet in gedeeltes leveren. Heb je een van de gevraagde artikelen dus niet in je schuur, dan zul je deze snel moeten produceren of proberen te kopen.

Op dit moment zijn er 6 servicegebouwen in the Town:

  • Kruidenierswinkel
  • Bioscoop
  • Restaurant
  • Bed & Breakfast
  • Spa
  • Strandcafé